نمای سیمانی و هر آن چه درمورد آن
صنعت ساختمان سازی روز به روز پیشرفته تر می شود و در حال حاضر از متدهای گوناگون برای زیبا تر کردن ساختمان استفاده می کنند و هدف از انجام آن این است که هم ساختمان زیباتر باشد و هم نظر مردم را به خودش جلب کند. نمای ساختمانی موضوعی است که بیشتر سازندگان و معماران به آن توجه خاصی می کنند. ما در این مقاله موارد زیادی را درمورد نمای ساختمانی به شما می گوییم با ما همراه باشید.
نگاهی به نمای سیمانی
همان طور که می توان دریافت، نمای سیمانی به نمایی می گویند که در آن به سیمان و مصالح دیگر به عنوان پوشش بیرونی سازه قرار می گیرند. در این نماها از سنگ نما، چوب و بتن به کار می گیرند.
این نماها با خمیر سیمانی تولید می شود، خمیر سیمانی در مجاورت هوا به مرور زمان سخت می شود و به ماده ای تبدیل می شود که در مقابل شرایط آب و هوایی سفت می شود. به دلیل این که سیمان مصالح پر کاربردی می باشد که به وفور در بازار می توان آن ها را پیدا کرد.
البته مشکل عدم دسترسی برای خرید این متریال ها نیست، چرا که مزایای دیگری هم دارد، خمیر سیمانی خیلی راحت کارایی دارد و در طرح های گوناگونی برای ایجاد نمایی زیبا و با کیفیت استفاده می شود. همچنین سیمان مورد استفاده در نمای بیرون ساختمان عموما سیمان سفید می باشد که خودش یک سری ویژگی ها دارد.
انواع مدل نمای سیمانی
نمای سیمانی با توجه به نیازهای پروژه، اقلیم منطقه و مقدار بودجه مورد احداث و موارد دیگر به مدل های زیر طبقه بندی می شود که عبارتند از:
نمای سیمان شسته
اولین نمای سیمانی که می خواهیم به شما معرفی کنیم. نمای سیمان شسته است. نمای سیمان شسته از ترکیب پودر سنگ، سیمان سفید، سیمان سیاه، سنگندانه های رنگی و رنگ های معدنی تولید می شود.
این نما کاربرد های زیادی دارد و از زیبایی های خاص خودش هم برخوردار می باشد و در مقابل شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت زیادی دارد.
سیمان شسته یک سری مزایایی دارد که از جمله آن می توان به امکان تعیین نوع و مدل رنگ در سنگدانه های رنگی اشاره کرد. به این شکل که سازنده می تواند با توجه به سلیقه خودش رنگ مد نظرش را انتخاب نماید.
در اجرای این نماها از قالب های مستطیلی، مربعی و لوزی شکل بهره می گیرند و امکان پیاده سازی طرح های مختلفی روی آن زیاد است.
نمای ماهوتی و تگرگی
این مدل، یکی دیگر از نمای سیمانی می باشد که از ملات سیمان، خاک سنگ و پودر سنگ تشکیل شده است. این ملات بیشتر با ضخامت دو سانتی متر و با بهره گیری از دستگاه دوغاب پاش به کار می رود. همین طور باید به این نکته توجه کرد که اگر تولید این ملات از مصالح درشت استفاده شود نما یک دست نخواهد بود. در این صورت به نما، تگرگی می گویند. در این مدل اگر از مصالحی که دانه بندی کمی دارند به کار گرفته شود، ناهمواری ها کم تر هستند و به آن ماهوتی می گویند. امروزه استفاده از این مدل نما در ویلاسازی رواج زیادی دارد.
نمای تخته ماله
مدل سوم از نمای سیمانی، تخته ماله می باشد که از آستر و تخته ماله تشکیل شده است. لایه آستر با ملات ماسه و سیمان روی دیوارها و یا آجر نما با ضخامت های 2 سانتی متر اجرا می گردد.
لایه تخته ماله که از ماسه، پودر سنگ، سیمان و خاک سنگ ایجاد می شود با استفاده از تخته ماله روی آستر زده می شود و ضخامت آن باید نیم سانتی متر باشد و پس از آن نما را با خط کشی ها به صورت دقیق تقسیم بندی کرده و تا ظاهر نما زیبا شده و از بروز ترک ها جلوگیری کند.
نمای آبساب
نمای آبساب، نمایی با روش اجرای متفاوت می باشد. به این شکل که پیش از خشک شدن نمای تیشه ای، سطح آن را با آب مرطوب کرده و سپس برش می زنند. عمل برس کشیدن در آن خیلی مهم است و باید تا وقتی انجام شود که مصالح سنگی نمایان بگردند. این سبب می شود تا نما خیلی زیبا تر شود و زمانی که نما خشک شد، آخرین لایه را روی آن می زنند و سنگ را سنباده می زنند تا کاملا خشک شود. روش دیگری که می توان برای این مدل استفاده کرد، آب و اسید می باشد که پیش از خشک شدن باید سطح آن را با آب و اسید بشویید تا سنگ های آن برجسته شود.
نمای سیمان رنگی
مدل دیگری از نمای سیمانی که می توانیم آن را به شما بگوییم، نمای سیمانی با ترکیب سیمان سفید و رنگدانه است. این نما یک سری ویژگی های مخصوص به خودش دارد که از جمله آن می توان به قابلیت چسبندگی بالا، عدم تغییر رنگ در برابر نور خورشید، عدم رسیدن آب، تنوع رنگی زیاد و قابلیت استفاده از مواد نانو اشاره نمود. این نما این قابلیت را هم در کنار آن دارد که شما می توانید ترکیب رنگ نما را با توجه به سلیقه خودتان انتخاب کنید.
نمای خراشی
آخرین نمایی که به شما معرفی می کنیم نمای خراشی است که در آن ماله های مخصوص به کار می رود. در این نماها مقدار مصالح سنگی که باید استفاده شود ضخامت آن دو میلیمتر است که آن را روی سطح می زنند و با ماله مخصوص خراش ها یا طرح های مد نظر را ایجاد می کنند.
مزایای نمای سیمانی
- مقاوت بالا در مقابل شرایط آب و هوایی
- ایجاد نمایی فوق العاده جذاب و زیبا
- امکان اجرای انواع طرح سنگ روی آن
- بازتاب بیشتر نور خورشید
- هزینه پایین تر نسبت به بقیه نماها
- سرعت اجرای زیاد
- طول عمر بالا
- تنوع رنگی زیاد
- امکان اجرا در تمام سبک های کلاسیک و مدرن
مراحل اجرای نمای سیمانی
- اجرای توری رابیتس: در این مرحله که به آن شاسی کشی هم می گویند، توری رابیتس یک سطحی را ایجاد می کند تا بتوان نما را پیاده سازی کرد.
- جوشکاری: پس از نصب توری، جوشکاری ایجاد می شود و روی آن را با ملات پودر سنگ و سیمان می پوشانند.
- کروم بندی: کروم بندی ارتفاعی و طولی نما انجام می شود تا سطح صاف و یکدست باشد.
- پر کردن فاصله کروم ها: در این مرحله فواصل مختلف با ماسه و سیما پر می شوند تا بتوان اندود سیمان را اجرا کرد.
- مرطوب کردن سطح ملات: برای این که میزان چسبندگی ماسه و سیمان بیشتر شود آن را کمی مرطوب می کنند.
- عمل آوری سیمان: پس از اجرای اندود سیمان در زمان های مختلف روز به فاصله یک هفته، نما را آب پاشی می کنند.
نمای سیمانی از چه چیزهایی تشکیل شده است؟
- توری رابیتس
- ملات پودر سنگ و سیمان
- سیمان
نکات مهم در طراحی نمای سیمانی
- بررسی آب و هوا
- بررسی بافت منطقه
- بررسی کاربری سازه
قیمت اجرای نمای سیمانی
برای این که نمای سیمانی را انجام دهند یک سر عوامل را در تعیین قیمت آن در نظر می گیرند که به شرح ذیل هستند:
- نوع سیمان
- متراژ
- موقعیت پروژه
- ارتفاع
- دستمزد اجرا
- ابزارها و تجهیزات لازمه
- سنگ اجرای نمای
لازم به ذکر است که موارد گفته شده یک سری عوامل کلی در تعیین قیمت سازه ها هستند، برای این که از قیمت دقیق شما برخوردار شوید کاری که باید انجام دهید این است که با شرکت های اجرا کننده نما تماس بگیرید تا آن ها ضمن ارسال کارشناس در محل به شما مشورت و راهنمایی کامل درمورد برآورد قیمت بدهند.
بدون دیدگاه